Over Elsbeth

Elsbeth Emsbroek

Mijn naam is Elsbeth Emsbroek en ik ben in 1973 geboren. Ik werk sinds 1997 met veel plezier in de geestelijke gezondheidszorg. Ik heb werkervaring opgedaan bij een aantal grote GGZ instellingen. In april 2012 ben ik met mijn eigen psychologenpraktijk begonnen. Ik huur mijn ruimte in de praktijk van huisarts van Wijngaarden. Hierdoor werk ik nauw samen met deze praktijk. In hetzelfde pand zijn ook psychiater Kersti Reineke en haptotherapeut Erika Mesters gevestigd. Met hen werk ik ook veel samen.

Opleiding

Na mijn master in de psychologie heb ik de post-master opleiding tot GZ psycholoog gevolgd. De titel GZ psycholoog valt onder de zogenaamde Beroepen in de Gezondheidszorg (BIG). De BIG registratie betreft een door de overheid erkende verklaring van vakbekwaamheid. Ik heb mij verder gespecialiseerd na de GZ opleiding. Eerst door de opleiding tot cognitief gedragstherapeut te volgen, bij de Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën, de VGCt.  Voor deze beroepsvereniging ben ik ook supervisor. Dat betekent dat ik supervisie, intervisie en onderwijs aan psychologen in opleiding tot cognitief gedragstherapeut VGCt® mag geven. Dat doe ik met veel plezier: ik leer daar zelf ook altijd veel van! Naast de cognitieve gedragstherapie ben ik bedreven in het geven van EMDR en mag ik mijzelf EMDR Europe Practitioner® noemen. Ik ben in september 2021 gestart met het volgen van een opleiding tot schematherapeut, kijk hier voor meer informatie. Tot slot geef ik ook interpersoonlijke psychotherapie en oplossingsgerichte therapie (solution focused therapy) en coaching. Op mijn openbare profiel op LinkedIn kan je meer lezen over mijn opleiding en werkervaring.

Docent

Sinds 2013 ben ik als freelance docent verbonden aan FortaGroep Opleidingen en sinds 2017 geef ik voor King Nascholing les. Ik verzorg o.a. de basiscursus Gedragstherapie van de VGCt® en geef gastcolleges over oplossingsgericht werken in de GGZ. Ik ben een door de CRKBO erkend docent en daarmee vrijgesteld van de BTW verplichting op onderwijsactiviteiten. Ook heb ik ervaring met het geven van onderwijs aan psychiaters in opleiding.

 

Waarborging kwaliteit

In oktober 2021 is mijn praktijk gevisiteerd door de NVGzP. Hieruit is gebleken dat mijn praktijk voldoet aan de professionele standaard voor psychologen. Daarnaast heeft mijn praktijk het keurmerk in de Basis GGZ.

Samenwerking huisartsen

Huisartsen kunnen mij consulteren bij bijvoorbeeld verwijsvragen of diagnostische vraagstukken. Ook ben ik beschikbaar voor onderwijs en bijscholing aan huisartsen en praktijkondersteuners in de GGZ. Ik werk nauw samen met een aantal huisartsenpraktijken in Amsterdam West, waaronder huisartsenpraktijk Van Wijngaarden en huisartsenpraktijk Postjesweg.

Registraties en beroepscodes
AGB-zorgverlenerscode: 94011641
AGB-praktijkcode: 9459305
BIG registratie: 19059306325
KVK nummer: 54941687

VGCt lidmaatschapsnummer: 6577

VEN lidmaatschapsnummer: 35850

VST lidmaatschapsnummer: 211176

NIP lidmaatschapsnummer: 238480

De foto’s op deze website zijn gemaakt door Roel Siebrand.