Ervaringen klanten

Consumer Quality Index

Ik wil je zo goed mogelijk helpen. Om je ervaringen beter in kaart te brengen, vraag ik je aan het einde van de behandeling om een korte vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijst heet de Consumer Quality-index (CQI). De CQI vraagt een aantal zaken uit, o.a. hoe je de bejegening vond, of je voldoende informatie hebt ontvangen over de behandeling etc. De schaalscores op de CQI uit 2023 zijn als volgt: bejegening: 10 (maximale score 10), informatie behandeling: 13 (maximale score: 15), samen beslissen: 14 (maximale score: 15) en uitvoering behandeling: 9 (maximale score: 10).

Cijfer behandeling

Het gemiddelde cijfer dat een client aan zijn behandeling bij mij gaf in het jaar 2023 was een 8,8. In 2022 was dit een 8,8, in 2021 een 8,8, in 2020 een 8,5, in 2019 een 8,9, in 2018 een 8,7  in 2016 een 8,6.

Effect behandeling

De behandeling wordt niet alleen goed gewaardeerd, hij lijkt ook te werken. Voor, tijdens en aan het einde van de behandeling neem ik een vragenlijst bij je af, die je klachten meet: de Symptom Questionnaire. Omdat ik dit sinds 2016 doe, heb ik een aardig inzicht gekregen in de werkzaamheid van de behandelingen die ik geef. De gemiddelde score op de Symptom Questionnaire (SQ) bij de start van de behandeling is 61. De gemiddelde score op dezelfde vragenlijst aan het einde van de behandeling is 39. Hoe lager de score op de SQ, hoe minder klachten iemand heeft. De gemiddelde eindscore valt binnen het normale bereik, terwijl de gemiddelde score aan het begin van de behandeling juist bovengemiddeld was. Dat wil zeggen dat de meeste mensen bij de start van de behandeling flink wat klachten hadden, en dat ze aan het einde van de behandeling voldoende zijn opgeknapt.